Fut Kornog Celtic Whisky Distillerie

French Single Malt Whisky

Glann Ar Mor, French Single Malt Whisky

Glann Ar Mor is one of the two single malts that have allowed Celtic Whisky Distillerie to join the extremely exclusive club of French distilleries with the most awards. It is the unpeated version of the Côtes-d’Armor distillery’s production. Glann Ar Mor (literally “Seaside” in Breton) owes its success as much to the microclimate of the Breton Peninsula as to the excellence deployed in its production.

Quality Shaped by Traditional and Ancestral Know-How

Si les conditions rencontrées en Bretagne participent à l’élaboration d’un grand single malt, les moyens employés par Celtic Whisky Distillerie sont également exceptionnels et s’inscrivent dans la plus pure tradition.

Avec une distillation lente dans deux petits alambics en forme d’oignon, chaque composant trouve sa place dans la palette aromatique. Il en résulte un équilibre remarquable qui distingue Glann Ar Mor, aux yeux et surtout au nez des amateurs les plus aguerris.

Pour leur part, les condenseurs à serpentin offrent de l’épaisseur à la texture ainsi qu’une sensation riche et agréable en bouche. L’absence de filtration à froid et d’utilisation d’un colorant pour modifier la couleur naturelle « or clair » de ce whisky font également partie des caractéristiques qui rendent Glann Ar Mor vraiment authentique.

Au terme d’un vieillissement en fûts de Bourbon, ce single malt non tourbé est embouteillé à 46 %. Son expression classique porte le nom de Glann Ar Mor.

Distillé à partir d’une ancienne variété d’orge appelée “Maris Otter Barley”, Glann Ar Mor est un single malt gourmand et riche en arôme. Jadis plébiscitée, cette orge a fini par disparaître du monde du whisky à la fin des années 1980.

Aussi, Celtic Whisky Distillerie a décidé de remettre cette matière première de grande qualité au goût du jour.

A Character Sculpted by the Land

By featuring the lighthouse of Les Héaux de Bréhat on the packaging of its bottle Glann Ar Mor proudly claims its local roots. The distillery was established more than 20 years ago at the end of the “Sauvage” Peninsula facing Bréhat and this unusual location has influenced the quality of Glann Ar Mor.

The oceanic climate offers optimal conditions for the crucial stage of production, the slow and patient maturation of the whisky. Thanks to mild temperatures throughout the year, the level of humidity and the salty, iodised air, the whisky reaches maturity much quicker.

However, above all, it is positively influenced by environmental interchanges. It is aged in cellars just a few metres from the sea. Tasting Glann Ar Mor offers a saline and iodine nose that leaves no doubt of its origins, with an elegant background evoking honey and toffee.

On the palate, this iodine note is revealed by a strengthening of the fruit with notes of apricot and sweet spices. This saline note runs like a red thread through to the finish.

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